De kracht van muziek

Keys to Music Foundation heeft als missie de kracht van muziek te promoten en beoogt een nieuw publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek.  

De klassieke muziek en de piano zijn onze vertrekpunten. Keys to Music Foundation draagt bij aan een verdere ontwikkeling van de podiumkunsten en de internationale muziekcultuur.

De stichting is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken.

Tot 2022 was Keys to Music vooral bezig met het aanwakkeren van liefde voor klassieke en pianomuziek bij verschillende groepen mensen. Maar toen kwam het internationale project ‘Songs of Travel’ in beeld, gepland voor 2025. Dat opende onze ogen voor de kracht van muziek in de maatschappij. Het was tijd om onze missie uit te breiden!

Onze missie en visie

Onze missie

Onze missie draait om het luider laten klinken van het artistieke geluid van pianomuziek en alles wat daarmee te maken heeft. We willen hoogwaardige muziek brengen en tegelijkertijd ruimte bieden voor experimenten. We geloven sterk in de kracht van muziek om bij te dragen aan onderwijs, maatschappelijke kwesties en persoonlijke groei.

Keys to Music is meer dan alleen entertainment; we willen inspireren, verrassen en uitdagen. Door muziek en maatschappelijke betrokkenheid te combineren, streven we naar een positieve impact op onze samenleving.

Onze visie

Onze visie draait om het Piano Biënnale-festival, waar we onze passie voor pianomuziek delen met een breed publiek. Het festival is een smeltkroes van alles waar Keys to Music voor staat: gewaagde producties, internationale en lokale artiesten, en activiteiten die zowel artistiek als maatschappelijk relevant zijn.

We willen niet alleen mensen in concertzalen bereiken, maar ook diegenen die daar minder toegang toe hebben. Daarom bieden we workshops aan op scholen en in buurthuizen, zodat ook zij kunnen genieten van muziek in een vertrouwde omgeving.

Samenwerken

Keys to Music wil een unieke bijdrage leveren aan het culturele landschap, met partners die net zo gepassioneerd zijn als wij. De Piano Biënnale is ons vlaggenschip, een gedurfd en verrassend evenement.

Onze podiumpartners de Vereeniging in Nijmegen en Musis in Arnhem bieden toplocaties van regionaal belang met een nationale uitstraling, en hetzelfde geldt voor partners als het orkest Phion, Dansgezelschap Introdans en educatiepartners ArtEZ en de Radboud Universiteit. Hoewel ze allemaal in het oosten gevestigd zijn, overstijgen ze ruimschoots hun regionale grenzen wat betreft kwaliteit en bereik.

Lees hier meer over onze samenwerkingspartners